Stilar

På Alive FC kan du träna flera olika stilar. Ett medlemskap i klubben ger dig rätt att träna så mycket eller så lite du vill. Du betalar endast medlemsavgiften (100:-/år) och träningsavgiften (1100:-/termin) för att träna på Alive FC! Du väljer själv vilka stilar du vill träna efter vad som passar dig. Ta gärna kontakt med oss om du är osäker på vilken träningsform som skulle passa bäst för dig.

alive_bilder_mma2

alive_bilder_mma1

MMA
MMA står för Mixed Martial Arts, en kombination av tekniker och stilar som gör utövaren till en komplett fighter. De stilar som bidragit mest med tekniker till MMA är boxning (inklusive kickboxning och thaiboxning), brottning (fristil och grekisk-romersk stil) och Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ). MMA kallas ibland för ”ultimate fighting” efter en känd amerikansk tävling med samma namn.

Submission Wrestling
Submission Wrestling är en modern hybridkampsport med kast, nertagningar, positionsbrottning, svep och lås. Förenklat går idrotten ut på att tvinga sin motståndare att ge upp utan att använda sparkar eller slag.

Vinner gör man på att låsa ut motståndaren med en submission eller att man vinner på poäng efter full tid. Avsluten är lås mot leder, så som armlås, benlås eller strypningar. Poäng får man för vissa poänggivande aktiviteter som att vända sin motståndare eller att ta en fördelaktig position. Poängen summeras under matchens gång och visas på poängtavlorna. Om matchen går full tid, vinner den som fått ihop flest poäng. Vid lika poängställning efter full tid utdöms segern till den som varit mest aktiv och varit närmast ett avslut.

Redan under antikens Grekland tävlande man i Submission Wrestling-liknande brottning. Dagens Submission Wrestling påminner mycket stående om fristilsbrottning med dess kast och nedtagningar. Markkampen påminner om och har utvecklats mycket med hjälp av den Brasilianska Jiu-Jitsun.

Submission Wrestling utövas över hela världen och det finns tävlingar för alla nivåer, såväl nybörjare som proffs. Den 2 maj 2010 utkämpades det första SM i SW i Uddevalla. Således är det en sport som har historiska rötter men som rent organisatoriskt är relativt ny, åtminstone i Sverige. men som funnits i Sverige sedan mitten av 90-talet och det anordnas ett 20-tal tävlingar årligen i landet. Submission Wrestling-träningen är teknisk och rolig och passar alla.

alive_bilder_fys2

alive_bilder_fys1
Cirkelfysträning
FYS – Vi har ett helt anpassat rum för fysträning, där du tränar hela kroppen. Kettlebells, traktordäck, chinsräcken, sandbags med mera.